Důležité informace

Důležité informace

Vízum

Milí studenti, abychom vám usnadnili orientaci v (na první pohled) složitém systému vízové politiky České republiky, připravili jsme pro vás následující přehled s odkazy na stránky Ministerstva zahraničních věcí ČR (www.mzv.cz).

Podat žádost o studijní vízum není tak složité, přečtete si popis na stránkách FAQ.

 

1) Základní vízové informace pro studenty ÚJOP UK naleznete zde

 

2) Obecné informace k podání žádosti o získání dlouhodobého víza za účelem studia naleznete na stránkách Ministerstva zaharničních věcí ČR.

    • Seznam dokumentů k podání žádosti o dlouhodobé studijní vízum naleznete zde.
    • Seznam dokumentů k podání žádosti o dlouhodobé vízum za účelem OSTATNÍ - POZOR - studenti jazykových kurzů bez přípravy z odborných předmětů nemohou podávat žádost o udělení dlouhodobého studijního víza za účelem studium - je shodný se seznamem dokumentů k podání žádosti o dlouhodobé studijní vízum.

 

3) Obecné informace k podání žádosti o povolení k dlouhodobému pobytu naleznete na stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR.

    •  Seznam dokumentů k podání žádosti o povolení k dlouhodobému pobytu naleznete zde.

 

 

Podrobné instrukce k podání žádosti o udělení dlouhodobého víza/povolení k pobytu naleznete zde.

 

4) Víte, co je to krátkodobé vízum a jaké dokumenty k jeho získání potřebujete?

 

Pozor!

Každý cizinec se musí ohlásit na cizinecké policii do 3 pracovních dnů po vstupu na území České republiky. Tato ohlašovací povinnost se nevztahuje na studenty ÚJOP UK, kterí jsou ubytováni na kolejích ÚJOP UK. Podrobné informace jsou uvedeny na webu ministerstva zahraničních věcí.

 

 

S dalšími dotazy se neváhejte obrátit na studijní oddělení telefonicky: (+420) 224 990 420 nebo e-mailem: studujop@ujop.cuni.cz

FAQ
+420 224 990 420
skype: marketingujop Napište nám
X